Knikarmschermen

Een absolute verrijking voor uw woning, een terrasscherm of knikarmscherm.

Wij hebben voor u een selectie gemaakt van een aantal prachtige schermen van diverse fabrikanten, waarbij wij hebben gelet op een combinatie van degelijkheid /mooie uitstraling / optionele mogelijkheden goede garanties en dergelijke.

Voor nagenoeg elke situatie van minimaal klein tot een breedte van zo’n 20 meter kunnen wij u een passende oplossing aanbieden!

Elk scherm is door u geheel zelf samen te stellen op het gebied van kleur van de omkasting en doek streep of uni waarbij u kunt kiezen uit alle toonaangevende collecties.

Ook de bediening is uw gemak, electrisch met afstandsbediening? of zelfs uitgebreid met een van de vele besturingsmogelijkheden van Somfy zoals een zon-windmeter, een regensensor of temperatuurmeter?

Ook kunnen wij u nog optimaler laten genieten op een zwoele zomeravond onder uw terrasscherm met bijvoorbeeld ingebouwde verlichting of verwarming.

U zegt het maar…………….

Buitenzonwering

Terrasoverkapping

Raamdecoratie

Horren

Tips

TIPS (bij het oplossen van kleine storingen) en onderhoud.

Uiteraard geldt voor alle buitenzonwering en rolluiken 5 jaar ISB garantie(onder voorwaarden). Hoe vervelend ook maar het kan voorkomen dat uw electrisch bedienbare rolluik of zonwering niet werkt. Hieronder volgen enkele tips die u wellicht kunnen helpen eenvoudige storingen te verhelpen.

1. Scherm of rolluik gaat niet naat beneden of naar boven

  • Staat de spanning wel ingeschakeld?
  • Zit de stekker van het betreffende apparaat wel in het stopcontact?
  • Is de batterij van de afstandsbediening leeg? **
    ** Kenmerken hiervan zijn: bij het op een knopje drukken branden er geen lampjes meer op de afstandsbediening / of een lampje op de afstandsbediening knippert wanneer u niet op een knopje drukt.

2. Het rolluik of screen lijkt wel te willen zakken maar zakt maar gedeeltelijk.

  • Waarschijnlijk heeft er een opstakel (naar buitendraaiend raam) of iets dergelijks in de weg gezeten waardoor het product zich in de kast afrolt.

3. Zonwering in combinatie met zon/windmeter zakt niet meer vanzelf
(geldt alleen voor afstandsbedienbare producten)

  • Waarschijnlijk staat de afstandsbediening in de ‘wind’ stand.

4. Na of tijdens een flinke vorstperiode gaat het scherm niet uit
(geldt voor zowel automatisch als handbediend)

  • Waarschijnlijk is het doek de laatste keer nat naar binnen gerold alwaar het is bevroren en een ‘vaste’ rol vormt, stop onmiddellijk met het uitdraaien maar wacht gewoon de dooiperiode af.

Voor alle storingen geldt: bij elke twijfel is het beter contact met ons op te nemen om te voorkomen dat de ‘schade ‘misschien nog groter wordt!

Onderhoud

1. ROLLUIKEN
Het lamellenpantser regelmatig schoonhouden bijvoorbeeld met de tuinslang zorgt ervoor dat er geen zand oid tussen de lamellen blijft zitten. Gebruik GEEN chemische reinigingsmiddelen en GEEN hoge drukspuit.

2. ZONWERINGSDOEK
Om het doek zo mooi mogelijk te houden is het van belang dat u nieuwe vlekken zo snel mogelijk verwijdert. Dit kunt u doen door: zuigen/wegblazen/kloppen of borstelen. Gebruik GEEN chemische middelen!
Uiteraard kunt u vlekken ook met een vochtige doek verwijderen en daarna met een schone doek opwrijven. Laat het doek hierna goed drogen!
Acryl- zonweringsdoeken zijn waterafstotend geïmpregneerd en, tegen een kleine regenbui bestand.
Bij hevige en langdurige regenbuien moeten de schermen worden ingerold om eventuele schade aan het doek en/of scherm te voorkomen.
Nat opgerolde doeken zo snel mogelijk weer uitrollen om ze te laten drogen.
**Maak NOOIT gebruik van een hogedrukspuit om het doek schoon te krijgen, u tast dan tevens de impregnering aan waardoor het doek niet langer is beschermd tegen weersinvloeden.
Draaiende delen dient u regelmatig te smeren met uitsluitend SILICONESPRAY.

3. HORREN
Het horrengaas is in een hor het zwakste gedeelte, het is daarom van belang dat uw rolhor goed blijft lopen. Het regelmatig schoonhouden van de geleiders en het inspuiten hiervan met uitsluitend SILICONESPRAY garandeert een langere levensduur!
Gebruik geen andere oliën of vetten, deze smeren wel maar stof ed. blijft er ook aanplakken.
Ook adviseren wij om – indien het hor vanwege het seizoen- niet meer nodig is deze naar boven of naar opzij te schuiven of, indien het om vaste raamhorren gaat deze weg te halen.
Dit om te voorkomen dat het gaas onderhevig is aan bijv. storm/hagel/regen of vorst.

4. RAAMBEKLEDING
Voor alle raambekleding geldt: ga niet direct met water aan de gang om eventuele bevuiling te verwijderen! Elk product heeft zijn eigen schoonmaakvoorschriften. Raadpleeg ten allen tijden eerst ISB-Zonweringen, wij kunnen u exact vertellen wat de mogelijkheden zijn.