Horren

Goed ventileren van uw woon en werkruimten is belangrijk voor uw gezondheid en voor die van anderen in uw omgeving. En dat is iets anders dan “even luchten”.

Met even luchten maakt u de atmosfeer in een vertrek weer lekker fris, maar na een half uur is het effect daarvan alweer verdwenen. Ventileren is ervoor zorgen dat er dag en nacht verse lucht wordt aangevoerd en dat de vervuilde en vochtige lucht wordt afgevoerd.
Vervelende bijkomstigheid met name in de warmere dagen is het binnenkomen van ongewenste bezoekers in de vorm van muggen spinnen vliegen enz. Ook hiervoor heeft ISB-zonweringen een scala aan oplossingen voor u in de vorm van vaste horren, rolhorren en hordeuren. Een zeer populair produkt is bijvoorbeeld de plisse hordeur.

Ook voor de horren geldt bij ons dat kwaliteit en duurzaamheid aan de hoogste eisen moeten voldoen. Wij kunnen dan ook alles leveren,in elke gewenste maat en kleur in samenwerking met topmerken als Luxaflex en Unilux.

Wist u trouwens dat er voor mensen die last hebben van hooikoorts horsystemen te verkrijgen zijn met pollenwerend gaas? Dit vermindert de kans aanzienlijk op allergische reacties binnenhuis.

Kortom: in de showroom laten wij u graag alle mogelijkheden zien of komen desgewenst bij u thuis om ter plaatse goed advies te kunnen geven.

Buitenzonwering

Terrasoverkapping

Raamdecoratie

Horren

Tips

TIPS (bij het oplossen van kleine storingen) en onderhoud.

Uiteraard geldt voor alle buitenzonwering en rolluiken 5 jaar ISB garantie(onder voorwaarden). Hoe vervelend ook maar het kan voorkomen dat uw electrisch bedienbare rolluik of zonwering niet werkt. Hieronder volgen enkele tips die u wellicht kunnen helpen eenvoudige storingen te verhelpen.

1. Scherm of rolluik gaat niet naat beneden of naar boven

  • Staat de spanning wel ingeschakeld?
  • Zit de stekker van het betreffende apparaat wel in het stopcontact?
  • Is de batterij van de afstandsbediening leeg? **
    ** Kenmerken hiervan zijn: bij het op een knopje drukken branden er geen lampjes meer op de afstandsbediening / of een lampje op de afstandsbediening knippert wanneer u niet op een knopje drukt.

2. Het rolluik of screen lijkt wel te willen zakken maar zakt maar gedeeltelijk.

  • Waarschijnlijk heeft er een opstakel (naar buitendraaiend raam) of iets dergelijks in de weg gezeten waardoor het product zich in de kast afrolt.

3. Zonwering in combinatie met zon/windmeter zakt niet meer vanzelf
(geldt alleen voor afstandsbedienbare producten)

  • Waarschijnlijk staat de afstandsbediening in de ‘wind’ stand.

4. Na of tijdens een flinke vorstperiode gaat het scherm niet uit
(geldt voor zowel automatisch als handbediend)

  • Waarschijnlijk is het doek de laatste keer nat naar binnen gerold alwaar het is bevroren en een ‘vaste’ rol vormt, stop onmiddellijk met het uitdraaien maar wacht gewoon de dooiperiode af.

Voor alle storingen geldt: bij elke twijfel is het beter contact met ons op te nemen om te voorkomen dat de ‘schade ‘misschien nog groter wordt!

Onderhoud

1. ROLLUIKEN
Het lamellenpantser regelmatig schoonhouden bijvoorbeeld met de tuinslang zorgt ervoor dat er geen zand oid tussen de lamellen blijft zitten. Gebruik GEEN chemische reinigingsmiddelen en GEEN hoge drukspuit.

2. ZONWERINGSDOEK
Om het doek zo mooi mogelijk te houden is het van belang dat u nieuwe vlekken zo snel mogelijk verwijdert. Dit kunt u doen door: zuigen/wegblazen/kloppen of borstelen. Gebruik GEEN chemische middelen!
Uiteraard kunt u vlekken ook met een vochtige doek verwijderen en daarna met een schone doek opwrijven. Laat het doek hierna goed drogen!
Acryl- zonweringsdoeken zijn waterafstotend geïmpregneerd en, tegen een kleine regenbui bestand.
Bij hevige en langdurige regenbuien moeten de schermen worden ingerold om eventuele schade aan het doek en/of scherm te voorkomen.
Nat opgerolde doeken zo snel mogelijk weer uitrollen om ze te laten drogen.
**Maak NOOIT gebruik van een hogedrukspuit om het doek schoon te krijgen, u tast dan tevens de impregnering aan waardoor het doek niet langer is beschermd tegen weersinvloeden.
Draaiende delen dient u regelmatig te smeren met uitsluitend SILICONESPRAY.

3. HORREN
Het horrengaas is in een hor het zwakste gedeelte, het is daarom van belang dat uw rolhor goed blijft lopen. Het regelmatig schoonhouden van de geleiders en het inspuiten hiervan met uitsluitend SILICONESPRAY garandeert een langere levensduur!
Gebruik geen andere oliën of vetten, deze smeren wel maar stof ed. blijft er ook aanplakken.
Ook adviseren wij om – indien het hor vanwege het seizoen- niet meer nodig is deze naar boven of naar opzij te schuiven of, indien het om vaste raamhorren gaat deze weg te halen.
Dit om te voorkomen dat het gaas onderhevig is aan bijv. storm/hagel/regen of vorst.

4. RAAMBEKLEDING
Voor alle raambekleding geldt: ga niet direct met water aan de gang om eventuele bevuiling te verwijderen! Elk product heeft zijn eigen schoonmaakvoorschriften. Raadpleeg ten allen tijden eerst ISB-Zonweringen, wij kunnen u exact vertellen wat de mogelijkheden zijn.